Skip to main content

Verloren bijboot teruggevonden

Datum: vrijdag 03 mei 2019 | Sectie: Andijk

Vrijdagochtend is reddingboot 't Span van KNRM Andijk uitgevaren voor een verloren bijboot. Omstanders hebben het bootje gevonden bij een zandvlakte in de buurt van Andijk.

Via een schippersapp was de schipper van KNRM Andijk al op de hoogte gebracht dat de nacht ervoor een zeilschip, varende van Medemblik naar Enkhuizen, een oranje bijboot was verloren. De volgende ochtend kwam de melding binnen bij het Kustwacht Centrum in Den Helder dat mensen op de kant de bijboot gesignaleerd hadden in de buurt van Andijk. Het was daar vastgelopen op een zandvlakte.

Reddingboot 't Span uit Andijk voer uit naar de opgegeven positie. Deze was niet per reddingboot te bereiken, waardoor opstappers het laatste gedeelte wadend door het water moesten afleggen om een sleepverbinding te kunnen maken. De rubberboot is naar de haven van Andijk gesleept alwaar de eigenaar op de hoogte gesteld werd van de vondst. Deze was blij met de hulp van de KNRM.

Tijdstip: 08:33 uur
Wind: Noordwest 3 bft
Actie: 9-2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.