Verloren bijboot teruggevonden

3 mei 2019

Vrijdagochtend is reddingboot 't Span van KNRM Andijk uitgevaren voor een verloren bijboot. Omstanders hebben het bootje gevonden bij een zandvlakte in de buurt van Andijk.

Via een schippersapp was de schipper van KNRM Andijk al op de hoogte gebracht dat de nacht ervoor een zeilschip, varende van Medemblik naar Enkhuizen, een oranje bijboot was verloren. De volgende ochtend kwam de melding binnen bij het Kustwacht Centrum in Den Helder dat mensen op de kant de bijboot gesignaleerd hadden in de buurt van Andijk. Het was daar vastgelopen op een zandvlakte.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot 't Span uit Andijk voer uit naar de opgegeven positie. Deze was niet per reddingboot te bereiken, waardoor opstappers het laatste gedeelte wadend door het water moesten afleggen om een sleepverbinding te kunnen maken. De rubberboot is naar de haven van Andijk gesleept alwaar de eigenaar op de hoogte gesteld werd van de vondst. Deze was blij met de hulp van de KNRM.

Tijdstip: 08:33 uur
Wind: Noordwest 3 bft
Actie: 9-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij