Skip to main content

Onbestuurbaar op onrustig IJsselmeer

Datum: zondag 19 mei 2019 | Sectie: Andijk

Zondagochtend zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met een lijn in de schroef. Het zeiljacht en haar opvarenden is naar het Regatta Centrum van Medemblik gebracht.

Zondag begon als een heiige dag met aardig wat wind. Voor veel watersporters ideaal zeilweer. Helaas ging het aan boord van een 11 meter lang zeiljacht niet helemaal goed waardoor er een lijn in de schroef terecht kwam. Ondanks dat er geen direct gevaar was, werd het zeiljacht wel onbestuurbaar en was er een situatie ontstaan die aan boord niet opgelost kon worden.

Reddingboot 't Span van KNRM Andijk en reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik en werden gealarmeerd voor het zeiljacht. Ter plaatse werd er een opstapper overgezet en sleepverbinding gemaakt richting het Regatta Centrum in Medemblik. In de haven werd het zeiljacht langszij genomen en netjes afgemeerd in de buurt van de kraan.

Hierna worden de gegevens opgenomen en keren beide reddingboten weer terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 11:15 uur
Wind: Noordnoordwest 4 bft
Actie: 10-2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.