Onbestuurbaar op onrustig IJsselmeer

19 mei 2019
Andijk

Zondagochtend zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met een lijn in de schroef. Het zeiljacht en haar opvarenden is naar het Regatta Centrum van Medemblik gebracht.

Zondag begon als een heiige dag met aardig wat wind. Voor veel watersporters ideaal zeilweer. Helaas ging het aan boord van een 11 meter lang zeiljacht niet helemaal goed waardoor er een lijn in de schroef terecht kwam. Ondanks dat er geen direct gevaar was, werd het zeiljacht wel onbestuurbaar en was er een situatie ontstaan die aan boord niet opgelost kon worden.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot 't Span van KNRM Andijk en reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik en werden gealarmeerd voor het zeiljacht. Ter plaatse werd er een opstapper overgezet en sleepverbinding gemaakt richting het Regatta Centrum in Medemblik. In de haven werd het zeiljacht langszij genomen en netjes afgemeerd in de buurt van de kraan.

Hierna worden de gegevens opgenomen en keren beide reddingboten weer terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 11:15 uur
Wind: Noordnoordwest 4 bft
Actie: 10-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij