Kapotte keerkoppeling zorgt voor nachtelijke uitruk

21 mei 2019
Andijk

Dinsdagochtend vroeg zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een vissersschip met motorproblemen. Het schip is naar de Oude Zeug gesleept.

De bemanning van KNRM Andijk en KNRM Medemblik werd dinsdagochtend om 01:50 uur ruw uit hun slaap gewekt door het geluid van de alarmpieper. Een 14 meter lang vissersschip had problemen met de keerkoppeling en was daarom genoodzaakt om voor anker te gaan. Gezien de stevige noordwestenwind van 5 beaufort werd de bemanning van de KNRM gevraagd om te helpen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Niet veel later waren de beide reddingboten onderweg en na ongeveer een kwartier was reddingboot Bernardine uit Medemblik ter plaatse. Het schip lag ter hoogte van de Oude Zeug, een werkhaven tussen Medemblik en Den Oever. Er werd een opstapper overgezet en toen bleek dat de twee opvarenden het goed maakten, werd een sleepverbinding gemaakt.

Het vissersschip werd richting de werkhaven gesleept, alwaar reddingboot 't Span uit Andijk het schip langszij nam en afmeerde aan de kade. Nadat alle gegevens waren doorgegeven konden beide reddingboten weer terug naar het reddingsstation. Zo konden de bemanningsleden nog een paar uurtjes slapen voordat de wekker ging en ze naar hun werk moesten.

Tijdstip: 01:51 uur
Wind: Noordwest 5 bft
Actie: 9-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij