Vastgelopen in het zicht van de haven

6 april 2021
Andijk

Een vastgelopen zeiljacht voor de haven van Andijk is dinsdagmiddag door reddingboot ’t Span losgetrokken. Vanwege lekkage is het zeiljacht afgemeerd onder de kraan.

Dinsdagmiddag is KNRM reddingboot ’t Span uit Andijk gealarmeerd voor een  maritieme hulpverlening. Een vastgelopen zeiljacht voor de haven van Andijk heeft de assistentie van de KNRM gevraagd. Onderweg naar jachthaven de Kreupel hadden de opvarenden de verkeerde zijde van de scheidingsdijk gekozen, waardoor ze al snel vastliepen op de ondiepte.

De reddingboot was snel ter plaatse en na het overzetten van opstappers is een sleepverbinding gemaakt. Het bleek dat het zeiljacht behoorlijk vast lag en net op het moment dat de assistentie van KNRM reddingboot Bernardine uit Medemblik ingezet zou worden, kwam het zeiljacht toch los.

Op eigen kracht kon het zeiljacht naar de jachthaven de Kreupel varen. Aldaar is gecontroleerd of er lekkage was. Helaas bleek dit het geval en heeft reddingboot ’t Span het zeiljacht langszij genomen en onder de kraan van Jachthaven Andijk gemanoeuvreerd.

Na de nodige informatie te hebben opgenomen van de schipper is de reddingboot weer retour station gegaan. 
 

Tijdstip: 17:00 uur
Wind: Noord 3 bft
Actie: 3- 2021