Motorboot omgeslagen op IJsselmeer voor Andijk

Motorboot omgeslagen op IJsselmeer voor Andijk

17 april 2021
Andijk

Zaterdagochtend 17 april heeft een grote zoekactie plaatsgevonden op het IJsselmeer na een melding van een omgeslagen motorboot voor de kust van Andijk .

Omstreeks half twaalf werden de KNRM reddingboten ’t Span uit Andijk en Bernardine uit Medemblik gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht op basis van een melding van een wandelaar die vanaf de dijk een motorboot op de keien had zien liggen. Als reddingboot ’t Span ter plaatse komt, wordt de locatie vanaf het water én vanaf de wal onderzocht. Reddingboot Bernardine maakt zoekslagen meer het IJsselmeer op. Er worden op dat moment geen personen aangetroffen, daarom wordt besloten op te schalen naar uiteindelijk 6 reddingboten, 1 helikopter en 1 vliegtuig. Twee uur lang zochten de reddingboten van KNRM Andijk, KNRM Medemblik, KNRM Enkhuizen, KNRM Hindeloopen, samen met de P87 van de politie, de helikopter en het vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Met behulp van het politievaartuig, uitgerust met sonar, werd er onderwater nog gescand rondom het jacht, maar ook hier werd niets aangetroffen.  

Na overleg met het kustwachtcentrum wordt omstreeks half twee de zoekactie beëindigd zonder resultaat. 

Niet veel later zijn de brandweerduikers en Brandweer Andijk opgeroepen om het motorjacht te doorzoeken op mogelijke slachtoffers. Dit viel door de instabiliteit van het jacht niet mee, maar uiteindelijk is er niemand aangetroffen. Eind van de middag bereikt het bericht ons dat de opvarenden op eigen kracht veilig thuis zijn gekomen en er dus geen vermissingen zijn. 

Tijdstip: 11:40 uur
Wind: Noordnoordwest 4 bft
Actie: 4- 2021

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij