Skip to main content

Vals alarm voor vermiste surfer

Datum: donderdag 28 mei 2020 | Sectie: Andijk

Donderdagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik Andijk uitgevaren voor de melding van een mogelijk vermiste surfer. Een zoekactie leverde geen personen in problemen op.

De bemanning van reddingboot reddingboot 't Span uit Andijk en Bernardine uit Medemblik worden donderdagavond door de politie gevraagd om te assisteren bij de zoektocht naar een mogelijke surfer in problemen voor de kust van Medemblik.

Op het strand bij de Vooroever van Medemblik worden schoenen gevonden en een los zeil in het water gesignaleerd, zonder bijbehorende surfer. Omdat er op de kant geen tekenen van de bijbehorende surfer zijn wordt de KNRM gevraagd om op het IJsselmeer te zoeken.

Ter plaatse bleek het niet om een verdwaald zeil te gaan van een surfer, maar een weggewaaid strandtentje. Als in de omgeving verder ook geen personen in problemen worden aangetroffen wordt de zoekactie gestaakt door het Kustwacht Centrum in Den Helder. Beide reddingboten keren weer terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 19:19 uur
Wind: Noordoost 5 bft
Actie: 7 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.