Binnenvaartschip in problemen op IJsselmeer

Binnenvaartschip in problemen op IJsselmeer

29 mei 2020
Andijk

Vrijdagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een binnenvaartschip welke water maakte midden op het IJsselmeer. Uiteindelijk konden de pompen van het schip het water net bijhouden en heeft KNRM Den Oever het verder afgehandeld.

Net na het avondeten gaan de alarmpagers van de bemanning van KNRM Den Oever, Enkhuizen, Medemblik en Andijk met de melding van een vaartuig dat water maakt. Een verontrustend bericht waarop de bemanning snel naar het boothuis gaat om uit te kunnen varen. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Uit nadere informatie blijkt het te gaan om een binnenvaartschip welke op het IJsselmeer onderweg is van Enkhuizen richting de afsluitdijk. Ter hoogte van de Oude Zeug blijkt er water de machinekamer en het woonvertrek binnen te stromen. De schipper zet zijn pompen aan en maakt alarm bij het Kustwacht Centrum.

Reddingboot Johanna Margareta van KNRM Den Oever komt als eerste ter plaatse en zet opstappers met een bergingspomp over. Als snel blijken de pompen het water bij te houden en is het grootste gevaar geweken. De andere reddingboten hoeven dan ook geen assistentie te verlenen en keren terug naar hun boothuis. De Johanna Margareta begeleidt het schip verder richting Kornwerderzand.

Tijdstip: 18:27 uur
Wind: Noordoost 4 bft
Actie: 8 - 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij