Skip to main content

Serie van vier hulpverleningen op rij

Datum: zaterdag 30 mei 2020 | Sectie: Andijk

Zaterdagmiddag rond 17:45 uur zijn de vrijwilligers van de KNRM reddingboten van Andijk en Medemblik opgeroepen voor een serie van vier inzetten voor vaartuigen die in problemen waren geraakt.

Snel werden beide reddingboten gelanceerd maar kort daarna werd de melding geannuleerd omdat de opvarenden van het zeiljacht aangaven dat ze de problemen zelf hadden opgelost.

De Kustwacht dirigeerde vervolgens de beide reddingboten richting de opgegeven positie van een ander zeiljacht dat met een motorstoring kampte. Na enig zoeken vond reddingboot Bernardine dat vaartuig vlak voor de haven van Medemblik en heeft een sleepverbinding tot stand gebracht en het vaartuig de haven van Medemblik binnengebracht.

Intussen werd de bemanning van ’t Span gevraagd koers te zetten naar de haven van Andijk. Terplaatse werd een zeiljacht aangetroffen dat zo’n 300 meter voor de haveningang voor anker was gegaan. Toen men het anker weer wilde ophalen bleek dat door de heersende windkracht muurvast te zijn geraakt in de IJsselmeerbodem. Nadat de ankerlijn was gekapt is het anker door de reddingboot los getrokken uit de bodem en aan boord genomen waarna het zeiljacht op sleep werd genomen naar de haven van Andijk en daar veilig afgemeerd aan de kade. 

Direct aansluitend werd een vierde melding ontvangen over een motorjacht dat via de KNRM Help-App melding maakte met motorstoring op het IJsselmeer te liggen. Nadat de schipper van de reddingboot 't Span telefonisch contact had opgenomen met de schipper van de motorkruiser bleek dat deze zich voor de haven van Stavoren bevond. Via de Kustwacht is deze melding daarom overgedragen naar de collega's van KNRM Lemmer.

Tijdstip: 17:45 uur
Wind: Noordoost 4 bft
Actie: 9 t/m 12 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.