Skip to main content

Nachtelijke uitruk voor vaartuig op de keien

Datum: donderdag 25 juni 2020 | Sectie: Andijk

Donderdagochtend vroeg zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een motorboot welke op de keien lag bij het Regatta Centrum van Medemblik. Door een snelle inzet kon zinken voorkomen worden.

Rond 2.15 uur werden de bemanningsleden van KNRM Andijk en Medemblik wreed verstoord uit hun slaap doordat de alarmpagers afgingen voor een vaartuig aan de grond. Reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik werden zo snel mogelijk klaargemaakt voor vertrek.

Navraag bij het Kustwacht Centrum leerde dat het om een motorboot met vijf opvarenden ging die voor de kust van Medemblik een lijn in de schroef hadden gekregen. Voor ze het wisten dreven ze af tegen de keien waar de boot lek sloeg. De vijf opvarenden wisten van boord af te komen terwijl de boot zich vulde met water.

Bij aankomst van de beide reddingboten werden de opvarenden veilig aan boord genomen, waarna de bergingspomp over werd gezet. Vervolgens werd een sleepverbinding gemaakt en is de boot naar de trailerhelling gebracht en daar aan de grond gezet zodat zinken voorkomen werd.

Rond vijf uur was de inzet beeindigd en konden de bemanningsleden weer naar huis. Waar de één direct door kon naar het werk, dook een ander nog even zijn bed in.

Tijdstip: 02:15 uur
Wind: Oost 4 bft
Actie: 14 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.