Skip to main content

Hulpverlening aan zeiljacht met schoot in de schroef

Datum: maandag 29 juni 2020 | Sectie: Andijk

Zaterdagmiddag omstreeks 17:30 uur zijn de reddingboten van KNRM Medemblik-Andijk opgeroepen voor assistentie aan een zeiljacht met voortstuwingsproblemen op het IJsselmeer nabij de ondiepte Het Hop.

Op deze warme zaterdagmiddag was van een zeiljacht nabij de Kardinale boei Hop-Z een schoot in de schroef geraakt waardoor het geen gebruik meer kon maken van de motor voor de voortstuwing. Vanaf het zeiljacht werd via het Kustwachtcentrum gevraagd om hulp van de KNRM.

Vanuit Andijk voer reddingboot ’t Span uit naar het in problemen verkerende zeiljacht terwijl vanuit Medemblik reddingboot Bernardine vertrok. Ter plaatse gekomen werd een opstapper van ’t Span overgezet aan boord van het zeiljacht. Nadat was vastgesteld dat de opvarenden in orde waren werd een sleepverbinding gemaakt en heeft ’t Span het zeiljacht naar de haven van Medemblik gesleept. Daar heeft reddingboot Bernardine het zeiljacht vervolgens langszij genomen en in de Pekelharinghaven onder de kraan afgemeerd.

Na opname van de gegevens keerden beide reddingboten weer terug naar hun reddingsstation.

Tijdstip: 17:30 uur
Wind: Zuid-West 4 à 5 bft
Actie: 15 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.