Vaartuig met gebroken mast en gewonde opvarende

Vaartuig met gebroken mast en gewonde opvarende

9 juni 2022
Andijk

8 juni in de middag omstreeks 14:00 uur zijn de KNRM Reddingboten 't Span van Andijk en de Bernardine van Medemblik met spoed uitgevaren.
Ten noordoosten van de vluchthaven De Ven bij Andijk lag een multihull met een gebroken mast.

Tijdens dit voorval raakte een van de opvarenden licht gewond.
De situatie leek stabiel, maar uit voorzorg werd toch advies ingewonnen van de Radio Medische Dienst van de Nederlandse Kustwacht. De arts adviseerde om het slachtoffer te laten controleren. Hierop werd het slachtoffer ter controle naar Andijk gevaren waar een ambulance gereed stond voor een medische check.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Tegelijkertijd heeft de andere reddingboot een sleepverbinding gemaakt en koers gezet naar Medemblik. De mast van het vaartuig was helaas verloren gegaan.

Na controle kon de opvarende weer terug aan boord van zijn eigen vaartuig. 
Het jacht en beide opvarenden werd veilig afgemeerd in Medemblik, waarna de reddingboten weer retour reddingstation konden.

Uitruk 10/2022

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij