Skip to main content

Een druk weekend 17/18/19 juni 2022

Datum: zondag 19 juni 2022 | Sectie: Andijk

De bemanning van 't Span had een relatief druk weekend door vijf acties binnen 28-uur. 

Het weekend begon vroeg, op vrijdagmiddag kwam de eerste melding binnen via het KNRM Helpt Assisientie Centrum. Een speedboot dobberde stuurloos zonder voortstuwing rond voor de haven van Andijk. Een sleepverbinding kon snel worden gemaakt waardoor de ligplaatshouder weer veilig in zijn box kon worden afgemeerd.

Vrijdagavond kwam er via de Kustwacht een melding binnen. Het betrof hier een zeiljacht met motorproblemen waardoor er rookontwikkeling was ontstaan. De berger was al ter plaatse en de opvarenden maakte het goed.

Zaterdag in de vroege ochtend ontving het KNRM Helpt Assisientie Centrum de volgende melding. Een motorboot dreigde op de dijk te lopen vanwege een krabbend anker. Bij het ochtendgloren werd de boot veilig in de haven afgemeerd.

Zaterdagmiddag ging nogmaals de pieper voor een zeilboot met stuurproblemen. 

Zaterdag aan het begin van de avond werd er via het KNRM Helpt Assisientie Centrum een melding ontvangen voor een jacht dat als gevolg van een krabbend anker op de strekdam in de PWN-haven was gelopen. Het jacht kon voorzichtig en zonder vervolgschade van de dam worden gesleept.

Alle bettrokkenen zijn weer veilig aanwal gekomen. Samen redden! Daar doen we het voor.

 

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.