Een druk weekend 17/18/19 juni 2022

19 juni 2022
Andijk

De bemanning van 't Span had een relatief druk weekend door vijf acties binnen 28-uur. 

Het weekend begon vroeg, op vrijdagmiddag kwam de eerste melding binnen via het KNRM Helpt Assisientie Centrum. Een speedboot dobberde stuurloos zonder voortstuwing rond voor de haven van Andijk. Een sleepverbinding kon snel worden gemaakt waardoor de ligplaatshouder weer veilig in zijn box kon worden afgemeerd.

Vrijdagavond kwam er via de Kustwacht een melding binnen. Het betrof hier een zeiljacht met motorproblemen waardoor er rookontwikkeling was ontstaan. De berger was al ter plaatse en de opvarenden maakte het goed.

Zaterdag in de vroege ochtend ontving het KNRM Helpt Assisientie Centrum de volgende melding. Een motorboot dreigde op de dijk te lopen vanwege een krabbend anker. Bij het ochtendgloren werd de boot veilig in de haven afgemeerd.

Zaterdagmiddag ging nogmaals de pieper voor een zeilboot met stuurproblemen. 

Zaterdag aan het begin van de avond werd er via het KNRM Helpt Assisientie Centrum een melding ontvangen voor een jacht dat als gevolg van een krabbend anker op de strekdam in de PWN-haven was gelopen. Het jacht kon voorzichtig en zonder vervolgschade van de dam worden gesleept.

Alle bettrokkenen zijn weer veilig aanwal gekomen. Samen redden! Daar doen we het voor.