Motorboot gezonken op IJsselmeer

Motorboot gezonken op IJsselmeer

4 juni 2022
Andijk

Zaterdagmiddag omstreeks 15:00 uur is een motorboot van 7,5 meter met drie opvarenden gezonken op het IJsselmeer ter hoogte van Andijk.

De oorzaak van dit voorval is nog onbekend maar door het snel handelen van bergingsvaartuig Odin en KNRM Andijk en KNRM Medemblik zijn de drie opvarenden in veiligheid gebracht.  

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Meer informatie Word donateur

De precieze locatie was in het begin onduidelijk, maar al snel was de Odin ter plaatse van het gezonken vaartuig. De opvarenden hadden het schip tijdig kunnen verlaten. De twee honden aan boord zijn nog steeds vermist.

Reddingboot 't Span van KNRM Andijk heeft ter plaatse de opvarenden van de Odin overgenomen en eerste hulp verleent tegen verdere onderkoeling. Bij aankomst in de Jachthaven van Andijk konden de opvarenden onderzocht worden door de inmiddels gearriveerde ambulance.

De Odin en reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik hebben op de plaats van het incident markeringen aangebracht zodat de locatie gemarkeerd is voor overige scheepvaart.

Het vaartuig zal later geborgen worden en de opvarende zijn na de verzorging op de kant door de KNRM richting huis gegaan.

Wind: 4/5 Beaufort, noord-oost.

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij