Skip to main content

Motorboot gezonken op IJsselmeer

Datum: zaterdag 04 juni 2022 | Sectie: Andijk

Zaterdagmiddag omstreeks 15:00 uur is een motorboot van 7,5 meter met drie opvarenden gezonken op het IJsselmeer ter hoogte van Andijk.

De oorzaak van dit voorval is nog onbekend maar door het snel handelen van bergingsvaartuig Odin en KNRM Andijk en KNRM Medemblik zijn de drie opvarenden in veiligheid gebracht.  

De precieze locatie was in het begin onduidelijk, maar al snel was de Odin ter plaatse van het gezonken vaartuig. De opvarenden hadden het schip tijdig kunnen verlaten. De twee honden aan boord zijn nog steeds vermist.

Reddingboot 't Span van KNRM Andijk heeft ter plaatse de opvarenden van de Odin overgenomen en eerste hulp verleent tegen verdere onderkoeling. Bij aankomst in de Jachthaven van Andijk konden de opvarenden onderzocht worden door de inmiddels gearriveerde ambulance.

De Odin en reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik hebben op de plaats van het incident markeringen aangebracht zodat de locatie gemarkeerd is voor overige scheepvaart.

Het vaartuig zal later geborgen worden en de opvarende zijn na de verzorging op de kant door de KNRM richting huis gegaan.

Wind: 4/5 Beaufort, noord-oost.

 

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.