Vaartuig met tuigage problemen bij Stavoren

Vaartuig met tuigage problemen bij Stavoren

1 juli 2021
Andijk

Donderdagochtend zijn de reddingboten van KNRM station Andijk en Medemblik uitgevaren voor een vaartuig met een gebroken mast ter hoogte van Stavoren. Opvarenden maken het goed.

Omstreeks 11 uur in de ochtend ontvangt het Kustwacht centrum in Den helder een melding van een voor anker liggend zeiljacht waarbij de mast is gebroken en over boord is gegaan. De drie opvarenden maken het goed en zij hebben gevraagd om hulp van de KNRM.
De melding wordt direct doorgezet naar de KNRM Alarmcentrale waarna de bemanning van reddingboot ‘t Span en reddingboot Bernardine gealarmeerd wordt.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Eenmaal aangekomen wordt er bemanning aan boord gezet zodat de berging van de mast opgestart kan worden. Helaas lukt het niet om de mast volledig aan boord te krijgen dus wordt deze gezekerd zodat deze niet over boord gaat en het jacht verder kan beschadigen. Het zeiljacht wordt geïnspecteerd en op sleep genomen naar de Marina haven van Stavoren alwaar het jacht veilig afgemeerd wordt aan de kade.

Tijdstip: 11:00 uur
Wind: West 3 bft
Actie: 11 - 202

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij