Skip to main content

Vaartuig met tuigage problemen bij Stavoren

Datum: donderdag 01 juli 2021 | Sectie: Andijk

Donderdagochtend zijn de reddingboten van KNRM station Andijk en Medemblik uitgevaren voor een vaartuig met een gebroken mast ter hoogte van Stavoren. Opvarenden maken het goed.

Omstreeks 11 uur in de ochtend ontvangt het Kustwacht centrum in Den helder een melding van een voor anker liggend zeiljacht waarbij de mast is gebroken en over boord is gegaan. De drie opvarenden maken het goed en zij hebben gevraagd om hulp van de KNRM.
De melding wordt direct doorgezet naar de KNRM Alarmcentrale waarna de bemanning van reddingboot ‘t Span en reddingboot Bernardine gealarmeerd wordt.

Eenmaal aangekomen wordt er bemanning aan boord gezet zodat de berging van de mast opgestart kan worden. Helaas lukt het niet om de mast volledig aan boord te krijgen dus wordt deze gezekerd zodat deze niet over boord gaat en het jacht verder kan beschadigen. Het zeiljacht wordt geïnspecteerd en op sleep genomen naar de Marina haven van Stavoren alwaar het jacht veilig afgemeerd wordt aan de kade.

Tijdstip: 11:00 uur
Wind: West 3 bft
Actie: 11 - 202

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.