Skip to main content

Rookontwikkeling aan boord van motorsailer op IJsselmeer

Datum: vrijdag 11 mei 2018 | Sectie: Andijk

Woensdagavond rond 18:30 uur zijn de KNRM reddingboten van Andijk , Medemblik , Enkhuizen en Hindeloopen uitgevaren voor hulpverlening aan een vaartuig vanwege rookontwikkeling aan boord op het IJsselmeer tussen Stavoren en Medemblik.

Alle reddingboten zijn snel onderweg waarbij reddingboot 't Span de brandweer van Andijk naar het incident schip brengt. Reddingboot Corry Dijkstra van station Enkhuizen is als eerste ter plaatse samen met de Bernardine van Medemblik. De Bernardine zet bij aankomst twee opstappers over om de situatie te beoordelen. Tegelijk wordt met de Corry Dijkstra een sleepverbinding gemaakt om het schip met de kop in de wind te houden. Na een eerste onderzoek blijkt de situatie stabiel te zijn en wordt gewacht op de brandweer van Andijk. In de tussentijd zijn ook beide reddingboten van station Hindeloopen gearriveerd. Korte tijd later arriveert reddingboot 't Span en worden twee brandweerlieden overgezet op het vaartuig om de motorruimte te openen en te inspecteren. Hier bleek geen rookontwikkeling meer te zijn. Inmiddels was ook de reddingboot Watersport vanuit Enkhuizen vertrokken met brandweer maar die inzet was niet meer nodig en werd geannuleerd. Nadat de brandweer aangaf dat de situatie veilig was werd het vaartuig door de Bernardine en ’t Span naar de Regattahaven in Medemblik gesleept waar het even na 20:00 uur afgemeerd werd.

Tijdstip: 18:22 uur
Wind: Noordwest 4 Bft
Actie: 9-2018

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.