Skip to main content

Heropening boothuis KNRM reddingstation Andijk

Datum: zaterdag 14 april 2018 | Sectie: Andijk

Vanmiddag is het boothuis Joop de Jonge, van KNRM station Andijk, feestelijk heropend na een grondige verbouwing. De openingshandeling werd uitgevoerd door Dedan Schmidt, de directeur van de KNRM. De bemanning heeft een veel ruimer verblijf gekregen met een mooie nieuwe keuken.

Na enkele jaren van voorbereiding en ruim een half jaar na de start van de verbouwing is het bemanningsverblijf Joop de Jonge in Andijk zaterdagmiddag opnieuw officieel in gebruik genomen. De openingsceremonie is uitgevoerd door de directeur van de KNRM, Dedan Schmidt. Ook de voorzitter van de plaatselijke commissie, burgemeester Frank Streng, dankte in zijn toespraak de bemanning van het reddingsstation voor hun inzet. Het grote constructiewerk werd door een aannemer uitgevoerd. De afwerking, de technische installaties en de inrichting zijn door de vrijwilligers van KNRM Andijk zelf uitgevoerd. Onder andere het leiding- en elektrawerk en het verplaatsen van de CV installatie heeft de bemanning zelf gedaan. Het resultaat mag er zijn! Het bemanningsverblijf is met drie meter verlengd, er is een nieuwe keuken geplaatst, de isolatie en brandveiligheid is geoptimaliseerd en er is een vaste trap naar de opslagzolder geplaatst. Dankzij deze verbouwing is het bemanningsverblijf klaar voor de toekomst en hebben bemanning en reddingboot ’t Span weer een goed onderkomen.

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.