Verkenning ijsvelden na dichtgevroren IJsselmeer

10 maart 2018

Zaterdagmiddag is reddingboot ’t Span op verkenningsronde over het IJsselmeer gevaren na ruim een week ijsvrij. De oefentocht is gebruikt om inzichtelijk te krijgen waar de ijsvelden en ijsschotsen op het IJsselmeer drijven.

Sinds vrijdag is reddingboot ’t Span weer oproepbaar nadat ze een week lang niet inzetbaar was vanwege de ijsgang. Alle reddingboten van de KNRM die varen op het IJssel- en Markermeer zijn een week lang niet oproepbaar geweest doordat beide meren compleet waren dicht gevroren. Grote delen van het IJssel- en Markermeer zijn weer bevaarbaar na een periode van dooi waardoor ook de reddingboten van andere KNRM stations weer oproepbaar zijn. Dat geldt helaas nog niet voor alle reddingboten. Reddingboot Bernardine, één van de twee reddingboten van KNRM Medemblik, kan door de ijsgang in de haven van Medemblik nog niet uitvaren.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het was een mooie ervaring om de ijsvelden en ijsschotsen te zien op het IJsselmeer. Sommige ijsvelden waren tientallen meters lang en breed. Er waren ijsschotsen zo groot dat deze vast lagen op de grond.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij