Onderscheiding voor vrijwilliger KNRM Andijk

9 januari 2018
andijk / medemblik

Tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van KNRM Andijk en Medemblik is een vrijwilliger van KNRM station Andijk onderscheiden en blikte de voorzitter van de plaatselijke commissie terug op een bewogen 2017.

Dinsdagavond 9 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst van KNRM Andijk en Medemblik plaats in het Nederlands Stoommachinemuseum in Onderdijk. In aanwezigheid van de bemanningsleden en helpers aan de wal van beide reddingsstations, plaatselijke commissieleden en een aantal medewerkers van het hoofdkantoor van de KNRM werd teruggeblikt op 2017 en vooruitgekeken naar het nieuwe jaar.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Burgemeester Frank Streng, tevens voorzitter van de plaatselijke commissie, keek in zijn nieuwjaarstoespraak terug op een aantal indrukwekkende reddingen, de verbouwing van reddingsstation Andijk, het groot onderhoud van beide reddingboten en behaalde cursussen. Zo werd aan een viertal bemanningsleden van reddingsstation Medemblik hun EHBO diploma overhandigd. Tot slot werd aan Jacco Abbekerk van reddingsstation Andijk de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt voor tien jaar onafgebroken inzet voor het reddingsstation.

Onder het genot van een oliebal, gebakken door regiomonteur van de KNRM Ferie Veenings, werd vervolgens vooruitgekeken op het nieuwe jaar. Ook in 2018 staat reddingboten 't Span en Bernardine en haar bemanning weer paraat voor de veiligheid op het IJsselmeer.

De Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid wordt toegekend aan hen, die aaneensluitend of met een onderbreking van ten hoogste twee maanden gedurende een periode van tenminste tien jaren in repressieve dienst taken op het terrein van openbare orde en veiligheid hebben verricht bij (in dit geval) een organisatie die zich inzet voor het redden van drenkelingen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij