Skip to main content

Hulpverlening aan KNRM reddingboot op onrustig IJsselmeer (video)

Datum: woensdag 03 januari 2018 | Sectie: Andijk

Woensdag 3 januari is de reddingboot van KNRM Medemblik station Andijk tweemaal uitgevaren tijdens de hevige storm die over ons land raasde. De eerste melding betrof een assistentie in de haven van Andijk en de tweede melding een hulpverlening aan de collega’s uit Medemblik.

Rond het middaguur komt er een telefonische melding binnen vanuit de jachthaven in Andijk. Zij vragen de hulp van reddingboot ’t Span voor een losgeslagen ponton door de stevige wind.
Reddingboot ’t Span weet het ponton snel onder controle te krijgen en af te meren aan de steiger.

Omstreeks vier uur in de middag komt de volgende melding binnen, nu vanuit het kustwachtcentrum. Reddingboot ’t Span en haar bemanning maakt zich klaar voor een stevige tocht over het IJsselmeer en vraagt informatie over het incident. Het schip met de motorstoring blijkt reddingboot Bernardine te zijn, die samen met reddingboot ’t Span, KNRM station Medemblik vormt. De Bernardine is tijdens een oefentocht nabij het vogeleiland Kreupel, midden op het IJsselmeer, stilgevallen met motorstoring die op het water niet verholpen kan worden. Zij hebben de hulp ingeroepen van Andijk die snel ter plaatse was om een sleepverbinding te maken.

Na een uur slepen wordt reddingboot Bernardine afgemeerd in het botenhuis in Medemblik waar direct begonnen wordt met het opsporen en verhelpen van de storing door een monteur van de KNRM. Reddingboot ’t Span zet koers naar thuishaven Andijk waar de bemanning thuis direct aan het avondmaal kan aanschuiven.

Tijdstip: 11:00 en 15:49 uur
Wind: West 8 Bft
Actie: 1 en 2 -2018

De KNRM reddingboten worden goed en frequent onderhouden maar door de zware omstandigheden blijft er altijd een kans op materiaalpech. Gelukkig was de storing van reddingboot Bernardine na twee uur weer verholpen en kon deze dan ook weer snel in dienst worden gesteld.

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.