Motorstoring voor Andijk op zonnig tweede pinksterdag

21 mei 2018
andijk

Tweede pinksterdag is reddingboot 't Span van KNRM Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met motorstoring voor de haven van Andijk.

Op een zonnige tweede pinksterdag, is reddingboot 't Span uitgevaren voor een zeiljacht welke met motorstoring voor de haven van Andijk lag.De enige opvarende was vanaf donderdag al heerlijk aan het varen, maar vandaag bij het aanlopen van de haven van Andijk, kwam hij erachter dat de motor niet meer startte. Hierop heeft hij eerst de havenmeester van Andijk gebeld die op zijn beurt het telefoonnummer van de schipper van het reddingstation gaf. Na telefonisch contact wordt de bemanning van reddingboot 't Span gealarmeerd en deze vaart binnen 10 minuten uit. Ter plaatse wordt het zeiljacht gelijk langszij de reddingboot genomen en even later afgemeerd in zijn ligbox in de haven. De opvarende was al donateur van de KNRM.

Tijdstip: 14:08 uur
Wind: Oost 3 Bft
Actie: 13-2018

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij