Skip to main content

Medische hulpverlening en motorproblemen

Datum: zondag 30 augustus 2020 | Sectie: Andijk

De reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik zijn zondagmiddag uitgevaren voor een medisch evacuatie vanaf het IJsselmeer. Vlak voor de haven van Medemblik was een opvarende van een zeiljacht in de problemen gekomen waarbij de bemanningsleden eerste hulp hebben verleend.

Een zeiljacht met vier Duitse opvarenden waren zondagmiddag onderweg van Lemmer naar Medemblik. Vlak voor de haven van Medemblik ging het mis en kreeg een opvarende een klap van de giek. Via de marifoon werd een Mayday bericht verzonden waarna de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik  gealarmeerd werden. 

Het zeiljacht is ondertussen doorgevaren de haven van Medemblik in. Bij het uitvaren van KNRM reddingboot Bernardine uit Medemblik lag het zeiljacht ondertussen langszij de bunkerboot in de haven, een paar honderd meter van het boothuis verwijderd. 

Ter plaatste zijn twee opstappers overgezet welke eerste hulp hebben verleend. Ook KNRM reddingboot 't Span uit Andijk kwam ter plaatse voor assistentie. Het slachtoffer werd gestabiliseerd tot aankomst van de ambulance. Hierna is geassisteerd met het overbrengen van de persoon naar de ambulance.

Na deze inzet werd de bemanning van reddingboot 't Span aangesproken door een zeiler die problemen had met z'n motor. Hierdoor kon hij zijn boot niet afmeren. Reddingboot 't Span heeft het zeiljacht langszij vast gemaakt en afgemeerd in de Oosterhaven van Medemblik.

Tijdstip: 16:23 uur
Wind: Noord 6 bft
Actie: 31 en 32 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.