Skip to main content

Man over boord

Datum: vrijdag 04 september 2020 | Sectie: Andijk

Vrijdagmiddag 4 september zijn reddingboot 't Span en reddingboot Bernardine uitgevaren voor een man over boord melding. Gelukkig was de persoon bij aankomst ongedeerd.

De bemanning ontving om acht minuten over één de melding dat er een man over boord zou zijn ter hoogte van de zuid-cardinaal van de ondiepte 't Hop.
Binnen enkele minuten is reddingboot 't Span onderweg naar de opgegeven positie. Onderweg komt informatie binnen van een commerciele maritieme dienstverlener dat de persoon weer aan boord staat van zijn zeiljacht. De persoon bleek met een reden over boord gegaan. Het zeiljacht ligt aan de grond en de opvarende was gaan zwemmen om te kijken hoe diep het zou zijn rondom het jacht.

Voor de zekerheid zet reddingboot 't Span toch door om te controleren dat alles in orde is. Reddingboot Bernardine uit Medemblik gaat weer terug naar het reddingsstation. Eenmaal ter plaate is er al een sleepverbinding gemaakt en gaat het met de opvarende prima. Na dit gezien te hebben keert ook reddingboot 't Span met een gerust hart terug naar Andijk.

Tijdstip: 13:08 uur
Wind: West 4 bft
Actie: 33 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.