Skip to main content

Zwemmer in problemen

Datum: maandag 03 augustus 2020 | Sectie: Andijk

Maandagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik gealarmeerd voor een vermoedelijke zwemmer in problemen. Bij het uitvaren komt net het bericht dat de zwemmer weer terecht is.

De schipper van KNRM Andijk ontvangt maandagavond een telefoontje van wandelaars op het Vooroever nabij het IJsselmeer.  Er is een fiets met slippers aangetroffen nabij de waterrand, maar de afgelopen drie kwartier is er geen persoon waargenomen die daar bij hoorde.

De schipper en wandelaars besluiten de politie te bellen welke snel ter plaatse is. Ook de schipper is inmiddels op de locatie van de gevonden spullen.
Omdat de duisternis langzaam intreedt, wordt besloten om hulpverlening op het water te alarmeren. Mocht er toch iemand vermist zijn is de kans om deze te vinden groter met daglicht. Via het Kustwacht Centrum in Den Helder wordt er met de hoogste prioriteit alarm gemaakt voor de reddingboot van KNRM Andijk, KNRM Medemblik en de Kustwacht helikopter. 

Na een aantal minuten zijn de reddingboten klaar om te varen als het bericht binnenkomt dat er een zwemmer aan de kant is gekomen die verantwoordelijk is voor de spullen. De man was zich van geen kwaad bewust en was vermoedelijk bezig met trainen.

Na alle vervelende berichten van afgelopen weken zijn wij blij dat deze persoon in goede gezondheid terecht is. Hij kreeg het advies om in het vervolg een briefje in zijn fietstassen te doen zodat de politie op de hoogte is van een eventuele tijd van terugkomst. De reddinboten werden weer klaargemaakt voor de volgende inzet. 

Tijdstip: 21:19 uur
Actie: 25 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.