Zwemmer in problemen

3 augustus 2020
Andijk

Maandagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik gealarmeerd voor een vermoedelijke zwemmer in problemen. Bij het uitvaren komt net het bericht dat de zwemmer weer terecht is.

De schipper van KNRM Andijk ontvangt maandagavond een telefoontje van wandelaars op het Vooroever nabij het IJsselmeer.  Er is een fiets met slippers aangetroffen nabij de waterrand, maar de afgelopen drie kwartier is er geen persoon waargenomen die daar bij hoorde. De schipper en wandelaars besluiten de politie te bellen welke snel ter plaatse is. Ook de schipper is inmiddels op de locatie van de gevonden spullen.
Omdat de duisternis langzaam intreedt, wordt besloten om hulpverlening op het water te alarmeren. Mocht er toch iemand vermist zijn is de kans om deze te vinden groter met daglicht. Via het Kustwacht Centrum in Den Helder wordt er met de hoogste prioriteit alarm gemaakt voor de reddingboot van KNRM Andijk, KNRM Medemblik en de Kustwacht helikopter.  Na een aantal minuten zijn de reddingboten klaar om te varen als het bericht binnenkomt dat er een zwemmer aan de kant is gekomen die verantwoordelijk is voor de spullen. De man was zich van geen kwaad bewust en was vermoedelijk bezig met trainen.

Na alle vervelende berichten van afgelopen weken zijn wij blij dat deze persoon in goede gezondheid terecht is. Hij kreeg het advies om in het vervolg een briefje in zijn fietstassen te doen zodat de politie op de hoogte is van een eventuele tijd van terugkomst. De reddinboten werden weer klaargemaakt voor de volgende inzet. 

Tijdstip: 21:19 uur
Actie: 25 - 2020