Kite-uitrusting aangetroffen langs IJsselmeer

Kite-uitrusting aangetroffen langs IJsselmeer

22 april 2023
Andijk

Zaterdagmiddag zijn de reddingboot van KNRM Andijk ('t Span) en KNRM Medemblik (Jonanna Maria) uitgevaren voor een aangetroffen kitezeil langs de Zuiderdijkweg ten noorden van Medemblik. 

Rond half één meldt de RWS77 dat er een kitezeil is aangetroffen langs de oever van het IJsselmeer. Het kustwachtcentrum in Den Helder besluit hierop alarm te slaan voor reddingboot 't Span, reddingboot Johanna Maria, Kustwacht helikopter en het Kustwacht vliegtuig. Een particuliere rib sluit ook aan bij de zoekactie.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Eenmaal in het gebied coördineert reddingboot 't Span de zoekactie met de varende eenheden en wordt er met vier schepen een groot gebied afgezocht. Vanuit de lucht werd een nog groter gebied afgezocht dat zelfs tot aan de Friese-kust reikte.

Na aan aantal zoekslagen wordt, na overleg met het Kustwachtcentrum, de actie beeindigd en keren alle eenheden weer retour station. De eigenaar van de kite is tot op heden nog niet achterhaald. 

TIP: Wanneer je met klein (surf)materiaal het water op gaat, kan het gebeuren dat je je kite, board, zeil, boot of ander materiaal kwijtraakt. De KNRM heeft een speciale Be Traceable sticker om op je board/boot en/of materiaal te plakken, waarop je je eigen naam en mobiele nummer kunt vermelden. Hierdoor kunnen grote en onnodige zoekacties voorkomen worden. Bestel ze snel via www.knrm.nl & Betraceable!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij