Skip to main content

Kite-uitrusting aangetroffen langs IJsselmeer

Datum: zaterdag 22 april 2023 | Sectie: Andijk

Zaterdagmiddag zijn de reddingboot van KNRM Andijk ('t Span) en KNRM Medemblik (Jonanna Maria) uitgevaren voor een aangetroffen kitezeil langs de Zuiderdijkweg ten noorden van Medemblik. 

Rond half één meldt de RWS77 dat er een kitezeil is aangetroffen langs de oever van het IJsselmeer. Het kustwachtcentrum in Den Helder besluit hierop alarm te slaan voor reddingboot 't Span, reddingboot Johanna Maria, Kustwacht helikopter en het Kustwacht vliegtuig. Een particuliere rib sluit ook aan bij de zoekactie.

Eenmaal in het gebied coördineert reddingboot 't Span de zoekactie met de varende eenheden en wordt er met vier schepen een groot gebied afgezocht. Vanuit de lucht werd een nog groter gebied afgezocht dat zelfs tot aan de Friese-kust reikte.

Na aan aantal zoekslagen wordt, na overleg met het Kustwachtcentrum, de actie beeindigd en keren alle eenheden weer retour station. De eigenaar van de kite is tot op heden nog niet achterhaald. 

TIP: Wanneer je met klein (surf)materiaal het water op gaat, kan het gebeuren dat je je kite, board, zeil, boot of ander materiaal kwijtraakt. De KNRM heeft een speciale Be Traceable sticker om op je board/boot en/of materiaal te plakken, waarop je je eigen naam en mobiele nummer kunt vermelden. Hierdoor kunnen grote en onnodige zoekacties voorkomen worden. Bestel ze snel via www.knrm.nl & Betraceable!

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.