Skip to main content

Vakantie wordt bruut verstoord door averij

Datum: donderdag 17 augustus 2023 | Sectie: Andijk

De reddingboot van KNRM Andijk ('t Span) is donderdagmiddag uitgevaren voor een maritieme hulpverlening.

Rond half één meldt het KAC (KNRM Helpt Assistentie Centrum) dat er tussen Medemblik en Andijk een scheepje om hulp heeft gevraagd voor assistentie bij een over boord geslagen mast.

Bij het aanvaren naar de vermoedelijke locatie ontvangen wij communicatie tussen De Friesland (de veerdienst tussen Medemblik en Enkhuizen) en Den Helder rescue met de melding over het door ons gezochte scheepje. Omdat wij op dat moment De Friesland zien varen is het incident schip ook snel gevonden.

Bij aankomst treffen wij twee geschrokken maar ongedeerde bemanningsleden aan. De mast is gebroken en alles hangt troosteloos aan bakboordzijde. Na het overzettten van twee opstappers lukt het om de tuigage weer aan boord te krijgen. Onder begeleiding van reddingboot 't Span kan het Waarschip veilig naar het Regattacentrum van Medemblik varen.

De opvarenden bieden ons bij aankomst in de haven een kop koffie aan. We praten nog even na en noteren voor de administratie de benodigde gegevens. Ook dit is een onderdeel van onze dienstverlening. Het is niet niks wanneer je op het IJsselmeer zit en er gebeurt zoiets als dit.

De schipper is donateur geworden van de KNRM. Voor ons als bemanning was fijn om te zien dat de heren een Reddingsvest droegen. Wij hopen dat onze campagnes bijdragen aan steeds meer veiligheid op het water.

't Span ligt inmiddels weer in het boothuis op Andijk, wachtend op de volgende inzet.

 

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.