Harde wind brengt sufers in problemen

Harde wind brengt sufers in problemen

1 november 2020
Andijk

Zondag aan het einde van de middag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor twee surfers in problemen voor de kust voor Medemblik.

Omstreeks half vijf komt er een melding binnen van twee afgedreven windsurfers die al ver uit de kust zijn weggeblazen door de sterke westenwind. 
Een derde surfer wist veilig naar de kant te komen en heeft direct alarm geslagen bij het Kustwacht centrum in Den Helder.  

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Eenmaal uitgevaren blijkt dat het nabij gelegen kraanschip het 'Man Over Boord'-schip heeft gelanceerd om één van de surfers te redden. De sleper die aan het kraanschip vast hing werd ook opgestart om de tweede surfer te hulp te schieten. 

De MOB-boot en de sleper hebben de surfers snel gevonden. Met behulp van de beide reddingboten van de KNRM worden ze veilig aan boord gebracht van de sleper welke koers zet richting de haven van Medemblik. De bemanningsleden van de KNRM kijken de surfers na waaruit blijkt dat ze verder in orde zijn. Op de kant worden de surfers weer herenigd met hun collega's. Na opname van de gegevens gaan beide reddingboten terug naar het reddingstation.

Tijdstip: 16:34 uur
Wind: Zuidwest 6 bft
Actie: 43- 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij