Skip to main content

Vaartuig maakt water op tweede kerstdag

Datum: zaterdag 26 december 2020 | Sectie: Andijk

Zaterdag Tweede Kerstdag zijn de reddingboten van KNRM Andijk, Medemblik en Enkhuizen met de hoogste prioriteit uitgevaren voor de melding van een vaartuig dat water maakt op het IJsselmeer.

 Kwart over drie gingen de alarmontvangers af bij de bemanning van de reddingboten. Het betreffende motorjacht lag op dat moment ongeveer 150 meter voor de haven van Andijk. Vanwege de aard van de melding (“maakt water”) zijn alle reddingboten snel onderweg. Reddingboot 't Span is 8 minuten na alarmering ter plaatse en zet opstappers aan boord om de situatie te bekijken. 

Het water dat binnenkomt is bij het stilzetten van de motor gestopt waardoor de situatie ook direct onder controle is. De reddingboten van KNRM Medemblik en Enkhuizen hoeven geen assistentie meer te verlenen en keren dan ook terug naar hun stations.

Reddingboot 't Span maakt vervolgens een sleepverbinding en brengt het motorjacht en de twee opvarenden de haven van Andijk binnen om het vervolgens onder de kraan af te meren. Hier zijn de gegevens opgenomen en worden de opvarende opgehaald door vrienden. 

Reddingboot 't Span ligt rond de klok van 16.00 uur weer gereed voor de volgende inzet want ook tijdens de feestdagen is de KNRM zoals gewoonlijk 24/7 inzetbaar.

Tijdstip: 15:19 uur
Wind: Zuidwest 5 bft
Actie: 44- 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.