Help de Straffe Hendrik uit zwaar weer!

27 januari 2017
blankenberge

Help onze collega reddingsorganisatie, de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR), hun reddingboot te repareren! Na 27 jaar dienst en een duizendtal reddingsacties heeft de stuurboordmotor van Straffe Hendrik het begeven. De Straffe Hendrik is onmisbaar om de veiligheid van de vrijwillige redders te garanderen in óók de slechtste weersomstandigheden. Om de Straffe Hendrik weer operationeel te krijgen, is een volledige revisie van de motor nodig.
Kan de Straffe Hendrik rekenen op uw hulp? Kies op de website wat u aan de reddingsdienst wilt doneren of vul zelf een bedrag in!

Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst
De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst is sinds de oprichting in 1983 een door de overheid erkende Search en Rescue (SAR) organisatie die geheel wordt gerund door vrijwilligers. De VBZR is afhankelijk van de jaarlijkse bijdrage van donateur, maar ook van giften en vergoeding voor bergings-, lichtings-, sleep- en duikwerk. De VBZR is in 2016 126 keer gealarmeerd. Hierbij werden 253 mensen veilig aan wal gebracht. De vrijwilligers van de VBZR staan net als de vrijwilligers van de KNRM 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar om uit te varen. Het werkgebied van de VBZR strekt zich uit van de Nederlandse kust bij Cadzand tot aan Oostende. De VBZR werkt nauw samen met KNRM-reddingstations Cadzand, Breskens en Westkapelle.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Prinses Margriet
De Straffe Hendrik is in 1990 door de KNRM gebouwd en in dienst genomen als reddingboot van het type Johannes Frederik. Op 3 mei 1990 doopte Prinses Margriet de reddingboot als Prinses Margriet op de werf van Damen te Gorinchem. De zelfrichtende reddingboot was bekostigd uit een legaat, schenkingen en fondsen en werd in dienst gesteld op reddingstation Breskens. Na de komst van de nieuwe reddingboot Zeemanshoop op Breskens, werd de Prinses Margriet in 2001 overgeplaatst naar Stellendam. Als in 2009 reddingboot Antoinette in gebruik wordt genomen op Stellendam, wordt de Prinses Margriet te koop gezet. Op 16 maart 2010 is de Prinses Margriet verkocht aan de reddingsdienst van Blankenbergen. Daarbij werd de reddingboot omgedoopt tot Straffe Hendrik, de naam van het bekende Belgische biermerk vanwege een donatie voor de aanschaf van het schip.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij