Skip to main content

Eerbetoon aan Dick Bruna

Datum: vrijdag 17 februari 2017 | Sectie: Nieuws

Dick Bruna, de tekenaar van Nijntje, is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden. Bruna tekende voor de KNRM Daan Douwe, die in het boekje ‘de redding’ gaat varen maar uiteindelijk wordt gered door de redders van de Redding Maatschappij. Het populaire kinderboekje slaagde er vanaf 1984 in het reddingwerk zowel bij peuters als grootouders bekend te maken.

Oud-directeur van de Redding Maatschappij, de heer Van der Zweep, legde destijds het eerste contact met Bruna. De KNRM heeft altijd gebruik mogen maken van de afbeeldingen uit het boekje, zonder dat daarvoor betaald hoefde te worden. Uiteraard wel met naamsvermelding en toestemming. Leuk detail in ‘de redding’ is dat de vlag van de reddingboot dezelfde vlag is als de toenmalige vlag van de KNRM.

De KNRM blijft trots dat Dick Bruna voor de Redding Maatschappij het boekje de redding gemaakt heeft. De KNRM wenst familieleden en nabestaanden sterkte met het verlies.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.