Eerbetoon aan Dick Bruna

17 februari 2017

Dick Bruna, de tekenaar van Nijntje, is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden. Bruna tekende voor de KNRM Daan Douwe, die in het boekje ‘de redding’ gaat varen maar uiteindelijk wordt gered door de redders van de Redding Maatschappij. Het populaire kinderboekje slaagde er vanaf 1984 in het reddingwerk zowel bij peuters als grootouders bekend te maken.

Oud-directeur van de Redding Maatschappij, de heer Van der Zweep, legde destijds het eerste contact met Bruna. De KNRM heeft altijd gebruik mogen maken van de afbeeldingen uit het boekje, zonder dat daarvoor betaald hoefde te worden. Uiteraard wel met naamsvermelding en toestemming. Leuk detail in ‘de redding’ is dat de vlag van de reddingboot dezelfde vlag is als de toenmalige vlag van de KNRM.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De KNRM blijft trots dat Dick Bruna voor de Redding Maatschappij het boekje de redding gemaakt heeft. De KNRM wenst familieleden en nabestaanden sterkte met het verlies.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij