Ernst Kuipers en Diederik Gommers op bezoek bij KNRM Hoek van Holland

Ernst Kuipers en Diederik Gommers op bezoek bij KNRM Hoek van Holland

24 augustus 2021

Ernst Kuipers en Diederik Gommers woonden 16 augustus op uitnodiging van de KNRM een brancardoefening van KNRM Hoek van Holland bij. Beiden zijn actief watersporter en werden deze avond bevestigd in hun waardering voor het werk van de vrijwillige redders.

 De reddingboot Jeanine Parqui vaart met regelmaat voor zieken en gewonden uit naar de ankergebieden voor de kust van Hoek van Holland. Niet zelden worden de slachtoffers dan doorgebracht naar het Erasmus MC, alwaar Kuipers en Gommers werkzaam zijn. Mede daarom was het voor beide heren zeer interessant om te zien hoe het evacueren van zieken en gewonden van zeeschepen praktisch in zijn werk gaat. Na afloop van de oefening staken zij hun waardering voor de redders dan ook niet onder stoelen of banken. “Al die inzet en al dat enthousiasme en dat allemaal vrijwillig. Groot respect”, zo vatte Kuipers hun beider gevoel samen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De twee ‘Corona-gezichten’ zijn overtuigd Redder aan de wal, niet in de laatste plaats omdat zij hun hele leven al recreatief op het water zitten. Bij het afscheid kregen beiden een KNRM-wimpel mee, zodat zij hun respect voor de redders ook aan boord tot uiting kunnen brengen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij