Skip to main content

Ernst Kuipers en Diederik Gommers op bezoek bij KNRM Hoek van Holland

Datum: dinsdag 24 augustus 2021 | Sectie: Nieuws

Ernst Kuipers en Diederik Gommers woonden 16 augustus op uitnodiging van de KNRM een brancardoefening van KNRM Hoek van Holland bij. Beiden zijn actief watersporter en werden deze avond bevestigd in hun waardering voor het werk van de vrijwillige redders.

 De reddingboot Jeanine Parqui vaart met regelmaat voor zieken en gewonden uit naar de ankergebieden voor de kust van Hoek van Holland. Niet zelden worden de slachtoffers dan doorgebracht naar het Erasmus MC, alwaar Kuipers en Gommers werkzaam zijn. Mede daarom was het voor beide heren zeer interessant om te zien hoe het evacueren van zieken en gewonden van zeeschepen praktisch in zijn werk gaat. Na afloop van de oefening staken zij hun waardering voor de redders dan ook niet onder stoelen of banken. “Al die inzet en al dat enthousiasme en dat allemaal vrijwillig. Groot respect”, zo vatte Kuipers hun beider gevoel samen.

De twee ‘Corona-gezichten’ zijn overtuigd Redder aan de wal, niet in de laatste plaats omdat zij hun hele leven al recreatief op het water zitten. Bij het afscheid kregen beiden een KNRM-wimpel mee, zodat zij hun respect voor de redders ook aan boord tot uiting kunnen brengen.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.