Zoekactie naar vermiste zwemmer in zee boven Terschelling

27 augustus 2021
Terschelling

Vijf reddingboten zijn donderdagavond 26 augustus ingezet voor een zoekactie naar een vermiste zwemmer in de Noordzee boven het strand van Terschelling. Ruim 3 uur na de alarmering werd de zoekactie beëindigd. De vrijwillige redders aan boord van de reddingboten hebben hun uiterste best gedaan om onder onstuimige omstandigheden te zoeken naar de vermiste persoon. Helaas werd niemand aangetroffen.

Donderdagavond rond 19:15 uur werden de vrijwilligers van de KNRM door de Kustwacht gealarmeerd voor een vermiste zwemmer. In de Noordzee boven het strand van Terschelling werd een zwemmer vermist. Door de Kustwacht werd groot opgeschaald. Reddingboten van KNRM-reddingstations Ameland Ballumerbocht, Ameland Nes, West Terschelling en Terschelling Paal 8 zochten samen met een helikopter en het vliegtuigrichting van de Kustwacht, evenals een NH90-helikoper van Defensie uren het zoekgebied af. Op het strand werd gezocht door het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Terschelling Paal 8 en stonden politie, ambulance en een traumahelikopter stand-by.

De omstandigheden in de brandig en op zee waren onstuimig met een straffe noordenwind. Dit maakte het zoeken erg lastig. Tijdens het zoeken is reddingboot Maria Hofker van KNRM Ameland Nes gekapseisd. Gelukkig maakte de vier redders het goed.

Het zoeken naar de drenkeling ging door totdat de Kustwacht rond 22:40 uur de zoekactie afblies. In vaktermen noemt men dat einde SAR (Search and Rescue).