SAR Katwijk

SAR Katwijk

Oplijnen SAR Katwijk

SAR Katwijk

Komend weekend is het SAR Katwijk. Reddingboten van de Katwijkse Reddingsbrigade en de KNRM uit Katwijk, Noordwijk, Scheveningen en IJmuiden, zullen in samenwerking met het Kustwachtvliegtuig en aanwezige helikopters tal van demonstraties verzorgen. Naast de huidige reddingboten zijn ook twee historische reddingboten aanwezig, namelijk de Kurt Carlsen en de Johanna Louisa, respectievelijk de voormalige reddingboten van Noordwijk en IJmuiden. 

Duinplein kleurt geel

Het Duinplein staat dit jaar in het teken van de ambulancezorg. Naast de regionale ambulancezorg Hollands Midden komen er meerdere ambulancediensten uit Nederland, zoals de mobiele intensive care unit uit Amsterdam en een speciaal voertuig uit Zwolle, welke is ingericht voor training- en opleidingsdoeleinden. Ook zijn er aantal historische ambulances te bezichtigen, waaronder twee 4x4 aangedreven voertuigen die tot enkele jaren geleden bijna 30 jaar op Terschelling dienst gedaan hebben.

Boulevard omgetoverd tot landingsspot
Het is al enige tijd geleden dat er tijdens SAR Katwijk meerdere helikopters op de Boulevard stonden opgesteld. Deze editie van SAR Katwijk lijkt een lang gekoesterde droom toch weer werkelijkheid te worden! De gele Dauphin helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) en de Cougar van de Koninklijke Luchtmacht, alsmede de Bristow SAR Helikopter worden verwacht. Maar er is wellicht nog een vliegende deelnemer in het verschiet, blijf daarvoor onze Social Media kanalen in de gaten houden.

In het middagprogramma zal het Kustwachtvliegtuig ‘de Dornier’ tijdens een fly-by zijn vliegkunsten laten zien. Helaas is de beschikbaarheid van de helikopters afhankelijk van eventuele operationele inzet, wat tot gevolg kan hebben dat de organisaties kort voor tijd nog afzeggen of op de dag zelf eerder dan gepland moeten vertrekken. De organisatie van SAR Katwijk heeft hier geen invloed op. Deelname van de vliegende eenheden blijft daarom altijd onder voorbehoud.

SAR Katwijk biedt een bomvol programma aan met vertier voor jong en oud tussen 10.00 en 16.00 uur op en rondom de Boulevard in Katwijk ter hoogte van de Vuurtoren. Kijk voor meer informatie op www.sarkatwijk.nl

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij