Werk jij ook graag samen?

De KNRM en jouw bedrijf

Verbinding met de KNRM

Hoe kan jouw bedrijf zich verbinden met de KNRM? Dat is afhankelijk van je doelen en de manier waarop je ons wilt steunen. Je kunt een financiële verbintenis aangaan, maar ons ook ondersteunen in natura of met een combinatie van beide. We kunnen je helpen om de merkwaarden van je bedrijf steviger neer te zetten of je laten zien hoe je de KNRM kunt verweven in het DNA van je bedrijf.

Dat is maatwerk. Zullen we daar samen eens over sparren?

x
samenwerken Samenwerken - KNRM

Medewerkers
boeien & betrekken

De P van people neemt bij veel bedrijven een prominente plek in. En dat is logisch: het menselijke kapitaal speelt een steeds belangrijke rol in de bedrijfsvoering. Als bedrijf wil je zorgvuldig met je personeel omgaan. Human Resource Management (HRM) is erop gericht de betrokkenheid en inzetbaarheid van je medewerkers te vergroten. Om ervoor te zorgen dat ze met plezier naar hun werk gaan. Verbinding met een goed doel kan een positieve invloed hebben op de prestaties van je medewerkers. Betrokkenheid, loyaliteit en vitaliteit worden gestimuleerd door de mogelijkheid om waarde te kunnen toevoegen aan het maatschappelijk belang. Tevreden medewerkers zijn een bepalende factor voor het succes van je bedrijf. Ontdek wat de KNRM als goed doel kan betekenen voor jouw personeel.

De KNRM en jouw MVO-doelen

Veel bedrijven zien de noodzaak en de voordelen om een steentje bij te dragen aan de samenleving. Een strategie gebaseerd op maatschappelijk verantwoord ondernemen is goed voor het imago van je bedrijf. Door je medewerkers in werktijd de mogelijkheid te bieden om zich in te zetten voor maatschappelijke doelen, wordt je organisatie aantrekkelijker en zijn je medewerkers trots op ‘hun’ bedrijf. Waar zet jij op in? Vrijwilligerswerk in werktijd mogelijk maken, een inzamelingsactie organiseren of bijvoorbeeld de expertise van je bedrijf inzetten om een goed doel te helpen? We denken graag mee in jouw MVO-doelen. 

MVO

Image

Mijn medewerkers als KNRM vrijwilliger

Word jij de trotse werkgever van een KNRM-redder? Dan is het goed om te weten wat dit inhoudt, want vrijwillig betekent bij de KNRM niet vrijblijvend. Op de bemanningsleden van onze reddingboten wordt dag en nacht gerekend. Als de pieper gaat, moeten zij binnen tien minuten aan boord zijn. Een groot deel van het vrijwilligerswerk valt in de eigen tijd, maar er zullen ook hulpverleningen binnen werktijd vallen. We hopen dat jij als werkgever daar ruimhartig mee omgaat.

De praktijk laat zien dat de reddingbootvrijwilligers ook in hun dagelijks werk profijt hebben van de opleidingen die ze binnen de KNRM krijgen, zoals EHBO- en leiderschapstrainingen. De KNRM heeft haar vrijwilligers goed verzekerd voor mogelijke ongevallen tijdens een hulpverlening. 

Speciaal voor werkgevers van KNRM vrijwilligers hebben wij een folder ontwikkeld met alle relevante informatie.

Jouw zakelijke gift, fiscaal voordelig

Sinds 2021 zijn giften met contant geld niet meer aftrekbaar. Gelukkig zijn er andere manieren om de KNRM financieel te ondersteunen, mét een aantrekkelijk fiscaal voordeel. De KNRM is aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en daarom mogen bedrijven hun gift aan onze organisatie aftrekken van de winst die in dat jaar is gemaakt. De aftrek is maximaal 50 procent van de winst en mag niet meer zijn dan € 100.000. Deze regeling is voor bedrijven gevestigd in de EU. 

Wat voor jouw bedrijf de beste en fiscaal meest gunstige manier is om de KRNM te ondersteunen, vertellen we je graag persoonlijk. Zodat we je een advies op maat kunnen geven.

Image

KNRM bedrijfsevents en netwerken

Sinds onze oprichting in 1824 bouwen we aan een waardevol en krachtig netwerk. Op bijzondere evenementen, zoals landelijk het Reddersgala en Captain of Sales, brengen we organisaties samen en gaan we op zoek naar verbinding. Voor deze populaire evenementen is veel belangstelling.

Captain of sales

Captain of Sales

Als je houdt van een actieve uitdaging dan is Captain of Sales wat voor jou. Een combinatie van Expeditie Robinson, Sterrenslag en de Slimste Mens, waarbij je je netwerk inzet voor de KNRM. Jullie strijden om de titel Captain of Sales. Zamelt jouw team het meeste geld in? Dan neem jij deze eervolle titel mee naar huis. Uiteindelijk is de KNRM de grootste winnaar, als ontvanger van jullie mooie donatie!

Lees meer
Reddersgala

Het KNRM Reddersgala

Ook het Reddersgala wil je niet missen. Een mooie gelegenheid om in een ongedwongen sfeer zakelijk te netwerken in een geweldige entourage. Eens per jaar organiseren we dit ‘avondje KNRM’, met topentertainment, een uitstekend diner en Hollandse gezelligheid.

Lees meer
Rederskringen

KNRM Rederskringen

Lokaal zoeken we verbinding via de Rederskringen, gelieerd aan de afzonderlijke reddingstations. Ondernemers kunnen er netwerken met collega’s uit de regio. In elk geval is er één gezamenlijke interesse: de KNRM!

Lees meer

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij