Zo vader, zo zoon

30 november 2016
scheveningen

Familiebanden binnen een organisatie zijn niet bijzonder. Zo vader, zo zoon. Maar toch: je vader opvolgen als schipper van een reddingboot, dat is toch wèl bijzonder.

Bij KNRM Scheveningen stopt schipper Jaap Pronk (62) per 1 december met varen. Niemand minder dan zoon Hugo (37) neemt dan de plaats achter het roer van reddingboot Kitty Roosmale Nepvue over van zijn pa.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Woensdag 30 november is de laatste werkdag van vader Jaap en donderdag 1 december stapt zoon Hugo voor het eerst als schipper over de drempel van het boothuis in Scheveningen.

Vader en zoon zijn twee rasechte Scheveningers. Wie Pronk zegt, zegt KNRM, wie KNRM Scheveningen zegt, zegt Pronk. Opa Ab was vuurtorenwachter en opstapper van de reddingboot. Vader Jaap startte zijn carrière in de jaren 80 bij de KNRM en werd in 2001 schipper. Zoon Hugo is KNRM-er sinds zijn 18e. Daarnaast werkte hij op de vaart en was weken van huis. Eerder zei hij: “Nu is het voor mijn gezin wel fijn dat ik wat meer in de buurt ben. Alhoewel we allemaal weten dat dit werk ook onregelmatig is. En om eerlijk te zijn, het zit natuurlijk in mijn bloed”.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij