Skip to main content

Zo vader, zo zoon

Datum: woensdag 30 november 2016 | Sectie: Nieuws

Familiebanden binnen een organisatie zijn niet bijzonder. Zo vader, zo zoon. Maar toch: je vader opvolgen als schipper van een reddingboot, dat is toch wèl bijzonder.

Bij KNRM Scheveningen stopt schipper Jaap Pronk (62) per 1 december met varen. Niemand minder dan zoon Hugo (37) neemt dan de plaats achter het roer van reddingboot Kitty Roosmale Nepvue over van zijn pa.

Woensdag 30 november is de laatste werkdag van vader Jaap en donderdag 1 december stapt zoon Hugo voor het eerst als schipper over de drempel van het boothuis in Scheveningen.

Vader en zoon zijn twee rasechte Scheveningers. Wie Pronk zegt, zegt KNRM, wie KNRM Scheveningen zegt, zegt Pronk. Opa Ab was vuurtorenwachter en opstapper van de reddingboot. Vader Jaap startte zijn carrière in de jaren 80 bij de KNRM en werd in 2001 schipper. Zoon Hugo is KNRM-er sinds zijn 18e. Daarnaast werkte hij op de vaart en was weken van huis. Eerder zei hij: “Nu is het voor mijn gezin wel fijn dat ik wat meer in de buurt ben. Alhoewel we allemaal weten dat dit werk ook onregelmatig is. En om eerlijk te zijn, het zit natuurlijk in mijn bloed”.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.