Zes opvarenden gered van omgeslagen kajuitboot

3 september 2019
Neeltje Jans

Vanmorgen rond 10.30 uur zijn de reddingboten van KNRM Neeltje Jans en KNRM Westkapelle uitgevaren op een melding van de Kustwacht over een zinkend jacht waarbij zes personen in de problemen waren.

De kajuitboot was omgeslagen en via een mobieltje werd alarm geslagen door een van de zes Duitse opvarenden. Met een onduidelijke positie over de plaats waar het schip zich bevond, voeren de reddingboten uit en begonnen ze met het maken van zoekslagen. Het was in eerste instantie onduidelijk om wat voor jacht het ging. De reddingboot van Neeltje Jans stuitten bijna direct op de boot. Deze lag ondersteboven.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Twee opvarenden zaten op de romp en vier mensen lagen in het water. Vijf van de zes opvarenden droegen een reddingvest, wat in de omstandigheden van twee meter hoge golven geen overbodige luxe bleek.
Eric van der Linde, schipper van KNRM reddingsboot Neeltje Jans, vertelde dat alle drenkelingen bij kennis waren toen ze uit het water aan boord van de reddingboot kwamen en dat het zonder de reddingvesten heel anders had kunnen aflopen.

De opvarenden van de boot zijn aan boord genomen van de reserve reddingboot Koos van Messel en direct naar de wal gebracht. Daar werden de mensen opgevangen door de inmiddels gearriveerde walploeg en overgenomen door de gereedstaande ambulances.

De reddingboot Uly en de Frans Naerebout, het zeebetonningsvaartuig van de Kustwacht dat in de buurt was, zijn bij de omgeslagen boot gebleven en uiteindelijk is het door de Frans Nearebout geborgen en naar de haven van Neeltje Jans gebracht.

Het hoe ongeval heeft kunnen gebeuren is onbekend.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij