Skip to main content

Zeilboot met motorproblemen geassisteerd

Datum: maandag 08 juni 2015 | Sectie: Nieuws

De reddingboten van KNRM reddingstation Medemblik zijn maandag avond uitgevaren om een zeilboot met motorproblemen de Regatta Haven van Medemblik binnen te brengen.

De drie Belgische opvarenden hadden in Makkum net de 12 meter lange zeilboot Nij Begin opgehaald en waren, met nog een andere zeilboot, onderweg naar Medemblik. Vlak voor de haven van Medemblik kwamen ze erachter de motor dienst weigerde. Gezien de noordnoordoosten wind op de haven leek het ze niet verstandig om alleen op het zeil de haven van Medemblik aan te doen.

Telefonisch werd alarm geslagen, aangezien de PTT (Press To Talk, red) knop van de marifoon ook defect was. Het Kustwachtcentrum uit Den Helder alarmeerden de reddingboten van KNRM Medemblik. Ter plaatse op positie N52°46.1173’ E005°09.1890’ heeft reddingboot Bernardine twee opstappers overgezet en sleepverbinding gemaakt richting de Regatta Haven van Medemblik. In rustiger vaarwater in de haven heeft reddingboot ’t Span de zeilboot langszij op sleep genomen en afgemeerd.

Hierna werden de gegevens opgenomen waarbij de schipper direct redder aan de wal werd. De bemanningsleden van beide reddingboten werden vriendelijk bedankt voor hun assistentie waarna de reddingboten terugkeerden naar hun station. De volgende dag heeft een monteur de motor gerepareerd waarna de zeilboot haar weg weer kon vervolgen.

Actie 2015 – 8
Tijdstip: 20:10 uur
Wind: NNO, 5 bft

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.