Skip to main content

Duitse KNRM viert 150-jarig bestaan

Datum: zaterdag 30 mei 2015 | Sectie: Nieuws

In Bremerhaven vierde de Deutsche Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger (DGzRS) in het laatste weekend van mei haar 150-jarig bestaan.

De KNRM werd hiervoor uitgenodigd en gaf acte de préséance met zes reddingboten bij de DGzRS. Operationele boten uit Cadzand (Winnifred Lucy Verkade-Clark) , Scheveningen (Kitty Roosmale Nepveu), Texel (Cornelis Dito), Ameland (Maria Hofker) en Eemshaven (Jan en Titia Visser), maar ook de KHV van Ameland en de nieuwste aanwinst Nh1816. Daarnaast waren 13 voormalige reddingboten van de vereniging Oude Reddingglorie, (Arthur, Bernard van Leer, Zeemanspot, Dorus Rijkers, Neeltje Jacoba, Gebroeders Luden, KF Sluys, President Steijn, Suzanna en Javazee) aanwezig op de viering.

Een onderdeel van de festiviteiten was de vlootschouw en daarnaast was de mogelijkheid om bij de schepen aan boord te stappen. De KNRM lag met boten uit Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Engeland, Nederland, Noorwegen, Polen en Zweden in de Neur Hafen.

Na de viering begint het vierdaagse World Maritime Rescue Congres van de International Maritime Rescue Organisation alwaar reddingorganisaties uit de hele wereld met elkaar vergaderen over de meest uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met Search and Rescue.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.