Skip to main content

Een spannende eerste vaartocht!

Datum: maandag 25 mei 2015 | Sectie: Nieuws

De reddingboten van KNRM reddingstation Medemblik zijn 2de Pinksterdag uitgevaren voor een motorboot in problemen.

Maandagmorgen werden de reddingboten ‘t Span en Benardine opgepiept voor een motorjacht in problemen. Aanvankelijk was de positie van het motorjacht niet geheel duidelijk. Uiteindelijk komt via het Kustwachtcentrum de juiste locatie binnen over de radio. Het blijkt dat het motorjacht Luca zich op 2 mijl NW van vluchthaven het Ven bevindt.

Eenmaal ter plaatse zet reddingboot ‘t Span een opstapper over om polshoogte te nemen op de motorboot Luca. Als snel blijkt dat er zich geen technische mankementen voor doen en de boot in zeewaardige staat verkeerd. De 2 opvarenden waren minder goed in hun sas, ze waren wat angstig geworden omdat het motorjacht flink heen en weer ging door de wind en de golfslag van het IJsselmeer. Motorboot Luca nog maar net aangekocht en deze tocht werd even te spannend voor de nieuwe eigenaar.

Na overleg wordt afgesproken dat het motorjacht onder begeleiding van reddingboot ‘t Span terug vaart richt de haven van Medemblik. Reddingboot Benardine vaart alvast vooruit om een plekje te zoeken waar het motorjacht kan worden afgemeerd. Als blijkt dat de reis naar Medemblik toch wel erg lang gaat duren wordt besloten om het motorjacht toch op sleep te nemen. Uiteindelijk wordt de kruiser rond 08.45 uur afgemeerd in de haven van Medemblik.

Na het opnemen van de gegevens keert reddingboot 't Span terug naar de haven van Andijk.

Alarm: 07.18 uur Weer: Bewolkt Zicht: Goed Wind: NW 3 Actie: 04 -2015

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.