Catamaran omgeslagen, opvarende vermist

20 mei 2015

Een omgeslagen catamaran met één vermiste opvarende was het scenario voor een SAREX oefening.

Om 18:07 uur werden de reddingboten Koopmansdank & Fred (Neeltje-Jans), Oranje (Veere) en Jan van Engelenburg (Hansweert) gealarmeerd voor een incident op de Oosterschelde.

Nabij Kats was een omgeslagen catamaran aangetroffen. Vermoedelijk werd deze bestuurd door één persoon, welke nu vermist was. De Nederlandse Kustwacht coördineerde de zoekactie (oefening), waarbij tevens een helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) en het Kustwachtvliegtuig werden ingezet.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Koopmansdank werd aangewezen als On-Scene-Coordinator (OSC). De OSC coördineert de zoekactie ter plaatste en stelt samen met het Kustwachtcentrum een zoekplan samen.

De vermiste catamaran zeiler kon door de Koopmansdank worden gelokaliseerd en is door de NHV helikopter aan boord gehoist.

Video: KNRM Neeltje Jans
Foto's: Mario Rentmeester - KNRM Hansweert

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij