Skip to main content

Catamaran omgeslagen, opvarende vermist

Datum: woensdag 20 mei 2015 | Sectie: Nieuws

Een omgeslagen catamaran met één vermiste opvarende was het scenario voor een SAREX oefening.

Om 18:07 uur werden de reddingboten Koopmansdank & Fred (Neeltje-Jans), Oranje (Veere) en Jan van Engelenburg (Hansweert) gealarmeerd voor een incident op de Oosterschelde.

Nabij Kats was een omgeslagen catamaran aangetroffen. Vermoedelijk werd deze bestuurd door één persoon, welke nu vermist was. De Nederlandse Kustwacht coördineerde de zoekactie (oefening), waarbij tevens een helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) en het Kustwachtvliegtuig werden ingezet.

De Koopmansdank werd aangewezen als On-Scene-Coordinator (OSC). De OSC coördineert de zoekactie ter plaatste en stelt samen met het Kustwachtcentrum een zoekplan samen.

De vermiste catamaran zeiler kon door de Koopmansdank worden gelokaliseerd en is door de NHV helikopter aan boord gehoist.

Video: KNRM Neeltje Jans
Foto's: Mario Rentmeester - KNRM Hansweert

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.