KNRM Medemblik aanwezig bij Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek.

8 juni 2015

KNRM Medemblik heeft het afgelopen week druk gehad met de begeleiding van verschillende evenementen in en rond Medemblik.

Zo waren de reddingboten van Andijk en Medemblik aanwezig bij de begeleiding van de Delta Lloyd Regatta. Elk jaar vindt voor de kust van Medemblik een Regatta op olympisch niveau plaats waarbij verschillende soorten en maten wedstrijdschepen het tegen elkaar opnemen. Dit jaar vond de Delta Lloyd Regatta plaats van 26 tot 30 mei. Door de soms onvoorspelbare weersomstandigheden en de grote van het evenement (600 wedstrijdschepen) is de KNRM Medemblik continu aanwezig op het water voor snelle hulpverlening. Ook dit jaar hebben de reddingboten van Andijk en Medemblik veel deelnemers kunnen helpen, zo werden er diverse boten geholpen. De assistentes varieerde van wedstrijd schepen met tuigage problemen tot medische assistenties.

Terwijl de reddingboten op het water druk bezig waren bij de Delta Lloyd Regatta was de bemanning op reddingstation Medemblik druk met Medemblik Nautiek. Dit is een evenement dat in de haven van Medemblik georganiseerd word door Delta Lloyd. Kinderen kunnen hier kennis maken met verschillende watersporten. Zo konden de kinderen zeilen in optimisten en peddelen op een sup. Ook kwamen de kinderen in groepen een kijkje nemen in het reddingsstation. Na een uitleg over wat de KNRM doet kregen de kinderen een rondleiding door het boothuis. Vervolgens konden de kinderen een in scene gezette actie doen en zelf meemaken hoe het is als redder. Na een bezoek aan het reddingsstation konden de kinderen meevaren op museumreddingboot Tjerck Hiddes van Reddingsmuseum Dorus Rijkers. Na een mooie tocht op het IJsselmeer kwamen de kinderen zeer enthousiast terug in de haven. Bij elkaar zijn er 585 kinderen op bezoek geweest.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Zaterdag is de kade verder aangevuld door allerlei activiteiten van de waterscouting.

Ook heeft de bemanning van KNRM Medemblik tijdens Medemblik Nautiek verschillende keren kunnen assisteren bij kleine medische incidenten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij