Kantelproef nieuwe reddingboot voor station Lauwersoog in haven Volendam

10 juni 2015

In de haven van de Marina in Volendam vond woensdag 10 juni een kantelproef plaats van de dertiende Nikolaas-reddingbootklasse van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

De nieuwe reddingboot Springbok , bestemd voor ons station Lauwersoog, is afgelopen woensdag onderworpen aan een kantelproef.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Schipper Jentsje van der Molen had de eer om het kantelmechanisme te activeren.

Bij de kantelproef wordt het zelfrichtend vermogen van het schip getest. De schepen van de KNRM worden gebouwd om alle denkbare weersomstandigheden te kunnen doorstaan.

De reddingboot, gebouwd door Shipyard Habbeké in Volendam, komt in Lauwersoog te liggen waar zij gebruikt wordt op de ruime binnenwateren, maar ook zal worden ingezet op de Waddenzee. Daarom is deze reddingboot uitgerust met twee motoren èn heeft de boot zelfrichtend vermogen.

Klik op onderstaande link voor een filmverslag.

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="custom">

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij