Skip to main content

Twee moederloze huilers gered

Datum: zondag 14 juni 2015 | Sectie: Nieuws

Reddingstations Eemshaven en Lauwersoog zijn zondagavond beide op de terugtocht van een gezamelijke inzet, en besluiten op de exact deze zelfde route terug te varen zodat zij de eerder opgemerkte huilers in nood aan boord kunnen nemen.

Opnieuw kwamen beide reddingboten (afzonderlijk van elkaar) langs de plek waar op de heenreis al een huiler moederloos bij een boei had rond gezwommen. Zo'n jonge pasgeboren zeehond zoekt zijn of haar moeder en vindt dan bijvoorbeeld een boei waar hij/zij rond blijft zwemmen en blijft roepen om moeder.

Bij de betreffende boei aangekomen ging een van de bemanningsleden overboord in zijn overlevingspak met een flink stuk touw om zijn middel. De redder bleef stil bij de boei liggen waarop de jonge zeehond vanzelf naar hem toe zwom. Op die manier heeft de redder het dier uit het water gehaald en aan boord gebracht. Ook aan boord van de reddingboot bleef de huiler roepen om zijn/haar moeder. Direct is zeehondencrèche Pieterburen gebeld die een dierenambulance naar reddingstation Eemshaven én Lauwersoog stuurde.

Reddingstation Lauwersoog heeft de huiler Tjark genoemd. De eerste controle bij deze huiler leverde op dat het om een vrouwtjes zeehond gaat van ongeveer twee dagen oud, de navelstreng hing nog aan haar lijfje. Aan de heupen kon worden afgeleid dat ze bovendien behoorlijk vermagerd was. De zeehonden krijgen in de ambulance direct voeding en worden gecheckt op ziektes. In Pieterburen zullen beide huilers eerst een periode in quarantaine worden gehouden waar ze kunnen aansterken. mochten de huilers goed herstellen, dan worden ze na verloop van tijd weer uitgezet in de natuur.

Medewerkers van de dierenambulance meldde tevens dat er deze zondag elf huilers zijn binnengebracht.

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="custom">

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.