Skip to main content

Voorkom KNRM-zoekacties. Kite met een buddy

Datum: zaterdag 23 september 2017 | Sectie: Nieuws

Laat altijd iemand weten waar en wanneer je kite!

Veel kiters varen alleen. Wanneer zij in problemen raken op zee, zijn ze aangewezen op omringende surfers. De KNRM moet vaak zoeken naar vermiste kiters. Daarom start de KNRM de preventiecampagne “Vaar met een buddy”. Het is belangrijk dat altijd iemand weet waar en wanneer je gaat kiten. Dat kan ook met hulp van de KNRM Helpt app.

Kitesurfers Roderick Pijls en Jalou Langeree ondersteunen deze oproep van de KNRM. Vlogger Roderick maakte daarvoor een vlog bij het reddingstation van de KNRM in Ouddorp, waar hij samen met Jalou Langeree een oefenavond op de reddingboot meemaakte. Roderick en Jalou zullen ook te zien zijn op de banners die de KNRM via websites en social media verspreidt.

De buddycampagne stimuleert kiters gebruik te maken van de gratis KNRM Helpt app. Deze alles-in-één app voor watersporters kan thuisblijvers informeren over de vaartocht en alarmeert automatisch thuisblijvers en de KNRM als je niet op tijd terug bent. De kitesurfer die in nood is of assistentie nodig heeft en zijn telefoon mee heeft op zee, belt met één druk op de knop naar de juiste instantie voor hulp. De kitesurfer kan met de app ook weerinformatie raadplegen en vaartochten voorbereiden. Achteraf is te zien welke route er gevaren is.

Ga voor meer informatie over de campagne naar www.knrm.nl/buddy.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.