Praktische veiligheidsdag voor kitesurfers

19 september 2017
ijmuiden

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Nederlandse Kitesurfvereniging (NKV) organiseren op zaterdag 30 september een Veiligheidsdag voor kitesurfers. Deze Veiligheidsdag heeft tot doel om de verbinding tussen kiters en de vrijwillige redders van de KNRM te vergroten zodat reddingsacties nog sneller en effectiever uitgevoerd of zelfs voorkomen kunnen worden.

Drie locaties in Nederland

De KNRM en de NKV organiseren de Veiligheidsdag op drie locaties in Nederland zodat uit alle windstreken kiters kunnen deelnemen aan deze dag. Deelname is gratis, maar inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. De KNRM stations van Ouddorp, Wijk aan Zee en Hindeloopen zullen in de ochtend de aanwezige kitesurfers meer vertellen over het werk van de KNRM en wat zij kunnen doen aan voorbereidingen voordat ze gaan kiten. Maar ook hoe ze moeten handelen in geval van nood. De experts van de NKV zullen de bemanning meer uitleg geven over het materiaal van de kiter en wat zij moeten doen alvorens kiter en materiaal veilig aan boord te kunnen nemen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

In de middag zullen de kitesurfers meevaren aan boord van de reddingboot en wordt een oefening uitgevoerd waarbij een surfer in nood wordt gered. Op deze manier kan daadwerkelijk ervaren worden hoe slecht zichtbaar een kitesurfer in nood is en hoe er gehandeld moet worden bij het aan boord nemen van kiter en materiaal.

Inschrijven kan, zolang er nog plaats is, op de ticketwebsite.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij