Skip to main content

Vissersvaartuig met hevige rookontwikkeling

Datum: zaterdag 12 maart 2016 | Sectie: Nieuws

Zaterdagmiddag omstreeks 16:45 uur zijn de KNRM Reddingboten ’t Span en Bernardine uitgevaren voor een beroepsvissersvaartuig met flinke rookontwikkeling. Gelukkig bleek er geen brand aan boord te zijn.

Op deze zonnige frisse zaterdagmiddag waren veel wandelaars aanwezig op het havenhoofd van Medemblik. Deze zagen op het IJsselmeer een boot naderen die last had van een forse rookontwikkeling. Dit leverde een aantal verontrustte telefoontjes naar de alarmcentrale en het Kustwachtcentrum op, die daarop de beide reddingboten van KNRM Medemblik alarmeerden.

Reddingboten Bernardine en ’t Span waren snel ter plaatse, waar het om een vissersvaartuig bleek te gaan. De boot was vertrokken uit Urk en onderweg naar de haven van Medemblik om na het weekend in de wateren bij Medemblik te gaan vissen. Aan boord waren twee volwassenen en twee kinderen. De schipper gaf aan dat ze in orde waren en dat er geen brand aan boord was, maar dat de boot uit de winterstalling kwam en waarschijnlijk last had van verstopte en vervuilde filters.

Ook reddingboot Watersport van KNRM station Enkhuizen was opgeroepen om met de brandweer naar het vaartuig te gaan, maar dat bleek gelukkig niet nodig. Onder begeleiding van de reddingboten bereikte het vissersvaartuig op eigen kracht veilig de haven van Medemblik. Nadat deze was afgemeerd, de motor uitgezet en de rookontwikkeling stopte werden beide reddingboten bedankt voor hun assistentie.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.