Eerste actie van KNRM Andijk en Medemblik in 2016

10 maart 2016

De reddingboten van de KNRM stations Andijk en Medemblik zijn donderdagmiddag voor de eerste keer dit jaar uitgerukt voor een pleziervaartuig met motorproblemen

Omstreeks 14:00 uur kwam de melding binnen bij reddingboten 't Span van Andijk en Bernardine van Medemblik dat midden op het IJsselmeer, ten Noorden van het eiland de Kreupel, een pleziervaartuig met motorproblemen dreef. Na 20 minuten kwam reddingboot ’t Span ter plaatse en maakte een sleepverbinding met de motorsloep. Na controle van de opvarenden en het vaartuig zette de sleep koers naar de Compagnieshaven in Enkhuizen. Reddingboot Bernardine, die even na 't Span arriveerde, hoefde vanwege het rustige weer geen assistentie te verlenen en keerde terug naar thuishaven Medemblik.

De eigenaar van het pleziervaartuig had de motorsloep deze dag aangeschaft en zou deze met nog 3 opvarenden overbrengen naar de nieuwe thuishaven in Nieuwkoop. Tussen Stavoren en De Kreupel liet de motor het afweten. Zo eindigde de eerste vaartocht voor de nieuwe eigenaar met assistentie door de KNRM in de Compagnieshaven in Enkhuizen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij