Skip to main content

Symposium: vrijwilligers in hulpverlening in 2024

Datum: maandag 29 augustus 2016 | Sectie: Nieuws

Vrijwilligers in hulpverlening in 2024? Dat is het thema van het symposium ter ere van 50 jaar KNRM Urk dat over een maand wordt gehouden op 29 september 2016.

Vrijwilligerswerk in de spoedeisende hulpverlening is uitdagend, maar staat ook onder druk. Vrijwilligers vinden er veel voldoening, maar krijgen hogere eisen opgelegd voor opleiden en oefenen, beschikbaarheid, rapportage en overleg. In de combinatie met een gewone baan, het gezinsleven en de recreatieve keuzes is het vrijwilligerswerk tot één van de vele activiteiten, die niet vanzelfsprekend meer bovenaan staat. Hoe kunnen we in de toekomst de vrijwilliger nog steeds blijven boeien en binden, zonder onevenredig veel van hem en haar te eisen?

Sprekers Lucas Meijs, hoogleraar vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen en mevrouw Marjolein van Asselt, raadslid van de Onderzoeksraad, vertellen en geven adviezen aan de vrijwilligersorganisaties waarmee rekening gehouden kan worden in de toekomst.

Het symposium is bedoeld voor burgemeesters, directies, beleidsmakers en beslissers in spoedeisende hulpverleningsorganisaties zoals KNRM, Brandweer, Ambulance, Politie, Rode Kruis, Reddingsbrigades en internationale hulpverleners.

Meer informatie: www.knrm.nl/symposium

Bekijk de trailer

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.