Symposium: vrijwilligers in hulpverlening in 2024

29 augustus 2016
urk

Vrijwilligers in hulpverlening in 2024? Dat is het thema van het symposium ter ere van 50 jaar KNRM Urk dat over een maand wordt gehouden op 29 september 2016.

Vrijwilligerswerk in de spoedeisende hulpverlening is uitdagend, maar staat ook onder druk. Vrijwilligers vinden er veel voldoening, maar krijgen hogere eisen opgelegd voor opleiden en oefenen, beschikbaarheid, rapportage en overleg. In de combinatie met een gewone baan, het gezinsleven en de recreatieve keuzes is het vrijwilligerswerk tot één van de vele activiteiten, die niet vanzelfsprekend meer bovenaan staat. Hoe kunnen we in de toekomst de vrijwilliger nog steeds blijven boeien en binden, zonder onevenredig veel van hem en haar te eisen?

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Sprekers Lucas Meijs, hoogleraar vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen en mevrouw Marjolein van Asselt, raadslid van de Onderzoeksraad, vertellen en geven adviezen aan de vrijwilligersorganisaties waarmee rekening gehouden kan worden in de toekomst.

Het symposium is bedoeld voor burgemeesters, directies, beleidsmakers en beslissers in spoedeisende hulpverleningsorganisaties zoals KNRM, Brandweer, Ambulance, Politie, Rode Kruis, Reddingsbrigades en internationale hulpverleners.

Meer informatie: www.knrm.nl/symposium

Bekijk de trailer

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij