Skip to main content

Mazzeltof voor reddingboot Edith Grondel

Datum: zaterdag 27 augustus 2016 | Sectie: Nieuws

Met een helder 'mazzeltof' (goed geluk) wenste doopster Wiesje de Boer reddingboot Edith Grondel een behouden vaart als reddingboot voor de Katwijkse vrijwillige redders van de KNRM.

De reddingboot kon gebouwd worden uit de nalatenschap van de heer Harold Grondel uit Bussum. Hij overleed in 2014 op 94-jarige leeftijd. Als jongeling maakte de heer Grondel vele zeereizen en met een vader die ook al enthousiast donateur was, werd de KNRM uiteindelijk een van de goede doelen die in het testament werd opgenomen. Voorwaarde was wel dat het bedrag werd besteed aan materieel.

De naam van de reddingboot werd Edith Grondel: de zus van de schenker die overleed op 27-jarige leeftijd in 1944. Op het huis van de familie prijkte ook de naam ‘Edith’ als eerbetoon aan de veel te vroeg gestorven dochter en zuster.

Kantelproef
Normaliter worden de reddingboten van de KNRM vòòr de doop gekanteld. Door een late levering van de tube, is deze kantelproef, waarbij het zelfrichtend vermogen van het schip getest wordt, uitgesteld naar donderdag 1 september in Hoorn, voor de deur bij bouwer Habbeké Shipyards.

50 personen
De reddingboot weegt 10 ton, is 4 bij 11 meter, vaart maximaal 37 knopen, heeft een bemanning van 4 personen en heeft een geredden capaciteit van 50 personen. De aandrijving bestaat uit twee 430 pk motoren die de waterjets aansturen.

Beeld van de doop is te zien op de Facebook pagina van KNRM Katwijk

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.