Skip to main content

Volvo Car Nederland ondersteunt bij duurzaamheidsdoelen KNRM

Datum: woensdag 24 mei 2023 | Sectie: Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) krijgt een jaar lang de beschikking over twee Volvo C40 Recharge auto’s met volledig elektrische aandrijving. De KNRM kan hiermee een eerste stap zetten naar een duurzame vorm van vervoer. In IJmuiden werden de auto’s door Roger van Polanen van Volvo Car Nederland, overgedragen aan Jacob Tas, directeur van de KNRM.

Veilig en duurzaam

De Volvo’s zijn onderdeel van een samenwerking die past bij de merkwaarden veiligheid en duurzaamheid, die de KNRM en Volvo met elkaar delen. “Volvo biedt zijn klanten vrijheid in mobiliteit op een persoonlijke, duurzame en veilige manier. Daarbij is onze veiligheidsmissie van ‘nul botsingen’ net zo belangrijk als onze bijdrage aan verdere verduurzaming van onze leefomgeving. Daarom zijn we blij om deze samenwerking met KNRM aan te gaan”, aldus Roger van Polanen. Jacob Tas ziet daarin gelijkenis met de KNRM. “Veilig uit, veilig thuis is ons KNRM-motto. Dat willen we bovendien bereiken met de kleinst mogelijke impact op het milieu. Elektrische voertuigen zijn een belangrijke stap, die we samen met Volvo kunnen maken. Dat waarderen we enorm”, aldus Jacob Tas.

Duurzaamheidsbeleid

De auto’s worden gebruikt door medewerkers die ondersteunende taken uitvoeren voor de reddingstations. In haar duurzaamheidsdoelstellingen heeft de KNRM opgenomen te streven naar 90% reductie van CO2-uitstoot in 2035. Het grootste deel daarvan wordt bereikt door alle nieuwe scheepsdieselmotoren in de reddingboten te laten draaien op HVO100 brandstof (biodiesel) en door de KNRM gebouwen te verduurzamen met zonnepanelen en windwokkels. De twee nieuwste reddingboten zijn inmiddels voorzien van motoren op HVO100. Het is de ambitie om in de toekomst uitsluitend elektrisch aangedreven voertuigen te hebben  voor personenvervoer en voor hulpverleningen. De twee Volvo C40’s zijn daarvan het begin.

Het belang van duurzaamheid wordt onderstreept tijdens het World Maritime Rescue Congress, dat vanaf 18 juni in Rotterdam wordt gehouden. De KNRM is gastheer. Het thema van het congres “Towards sustainable maritime SAR – building on our history to secure our future”, is wereldwijd bij reddingsorganisaties een belangrijk aandachtspunt. De KNRM bestaat volgend jaar 200 jaar en ziet duurzaamheid als één van de belangrijkste strategische thema’s voor de komende decennia.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.