Reddingbootdag 2023 weer een groot succes!

Reddingbootdag 2023 weer een groot succes!

15 mei 2023
Persbericht IJmuiden

Afgelopen zaterdag was de reddingbootdag 2023! Dé opendag van de KNRM waarbij onze reddingstations hun deuren openzetten om een kijkje te geven in het reddingwerk. Onze vrijwilligers hadden allemaal flink uitgepakt om er een onvergetelijke dag van te maken voor jong en oud.

Reddingbootdag laat je écht kennismaken met de KNRM

Tijdens Reddingbootdag bedanken de 1.400 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken en laten de Reddingstations de donateurs en bezoekers ook op allerlei manieren zien wat het reddingwerk inhoudt. Zo werden er demonstraties gegeven, kon je zien hoe een overlevingspak eruit ziet, werden er verschillende artikelen uit de reddingwinkel verkocht en konden donateurs zelfs meevaren op de reddingboten. Ook voor kinderen was er genoeg te doen. Zo waren er springkussens, puzzeltochten en liep onze mascotte Rinus Redder rond op sommige reddingstations. Meer sfeerimpressies vind je op onze Reddingbootdag pagina. 

Het reddingwerk gaat altijd door 

Natuurlijk staat het werk van onze redders nooit stil. Zelfs niet op Reddingbootdag. Een aantal reddingstations is tijdens alle festiviteiten gealarmeerd. Waaronder KNRM Enkhuizen, Andijk, Medemblik. Deze drie reddingstations hebben later samen met KNRM Urk gezocht naar een zeiler die door een klap van de giek overboord was geslagen.

Datum Reddingbootdag 2024

In 2024 houden we Reddingbootdag op 25 mei, dus zet het gelijk in je agenda!

Image

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij